English (United Kingdom)Slovenian (SI)Hungarian (HU)
Sporočilo
Pečena bučna semena natisni E-pošta

Pečena bučna semena


Sestavine:
olivno olje
(1 žlička na skodelico semen) ali
stopljeno maslo
ščepec soli
bučna semena

Postopek

Bučna semena očistimo kolikor se da, vendar jih ne operemo. Še vlažna rahlo osolimo (malo manj kot pomfri) in zmešamo z malo stopljenega masla ali olivnega olja. Na pekač položimo peki papir in po njem razprostremo bučna semena, tako da se med seboj ne bodo prekrivala. Medtem segrejemo pečico. Pri temperaturi okoli 150 stopinj pečemo dobre pol ure, oz. dokler bučna semena ne dobijo rahle zlate barve. Vmes jih enkrat premešamo. In nikar ne pozabimo nanje! Najboljša so sveže pečena, kar ostane, pa spravimo v dobro zaprti posodi.

ZRNOVITAL Vam želi dober tek!